Atari is ingesteld op het vrijgeven van zijn eigen digitale valuta

Herinner je je Atari, het oude videospelsysteem? Het originele videospelsysteem? Nou, het blijkt dat het bedrijf nog steeds in de buurt is, en het gaat de cryptocurrency arena in.

Atari is zijn eigen munt aan het vrijgeven

Het bedrijf heeft de oprichting van de Atari-token aangekondigd, die over ongeveer een maand op de Bitcoin Trader.com beurs openbaar zal worden gemaakt. De verkoop zal begin november plaatsvinden. Klanten of deelnemers die aan de verkoop willen deelnemen, kunnen de munt alleen kopen met behulp van vijf „mainstream“ cryptocurrencies. Dit zijn bitcoin, Ethereum, Litecoin en bitcoin cash.

De dagen van het spelen van „Pong“ en „E.T.“ kunnen voorbij zijn, maar Atari zal verder leven via andere technologische locaties, waarvan sommige duidelijk betrekking hebben op digitale valuta en blockchain. Het bedrijf is al op zoek naar een eigen gedistribueerd grootboeknetwerk en zegt dat de valuta die het verkoopt gebruikers toegang zal geven tot liquiditeit. Het bedrijf heeft al verschillende toonaangevende samenwerkingsverbanden met online casino’s en game-ondernemingen opgezet als een middel om zijn aanwezigheid op te bouwen.

Atari heeft al twee voorverkopen gedaan waardoor privé-investeerders konden deelnemen aan de wereld van Atari token. Meer dan 500.000 dollar aan digitale eenheden werden verkocht voor de prijs van ongeveer acht cent per stuk tijdens de eerste verkoop, terwijl bij de tweede meer dan 1 miljoen dollar aan munten werd verkocht aan gebruikers. Atari vermeldde dat dit werd gedaan om het platform te „stresstesten“ en ervoor te zorgen dat de interface functioneel is. Het bedrijf is nu bezig met een voorverkoop die de hele maand oktober zal duren. Het zal eindigen net voordat de openbare verkoop zal plaatsvinden.

Wanneer de openbare verkoop klaar is, kondigde Atari CEO Fred Chesnais aan dat de penning onmiddellijk beschikbaar zal zijn voor de handel en de verkoop. Hij gelooft dat de openbare verkoop slechts een uur of twee zal duren. Met andere woorden, hij heeft er alle vertrouwen in dat de penning populair zal blijken te zijn bij de moderne cryptohandelaren. In een verklaring legt hij uit:

Het hangt af van het bedrag dat je als een harde kap zet en hoeveel je verhoogt.

Proberen een aanwezigheid te vestigen

De huidige projecten van het bedrijf omvatten het werken met verschillende decentrale financieringsplatforms (DeFi) als middel om use-cases voor de munt te bouwen. Daarnaast zegt Chesnais dat de openbare verkoop niet wordt gebruikt om meer geld voor het bedrijf te vergaren, maar om direct liquiditeit te creëren voor eventuele klanten. Hij zegt dat Atari een bedrijf is dat als geen ander bedrijf een revolutie heeft teweeggebracht op het gebied van gaming, en hij gelooft dat Atari dat weer kan doen.

Op dit moment is het bedrijf bezig met het opbouwen van duurzame relaties met game-ontwikkelaars. Toegegeven, ze zijn op zoek naar het vestigen van hun games op Atari Chain, zal het bedrijf hun nieuwste projecten financieren in ruil voor een deel van de inkomsten die ze veiligstellen van hun games. Terwijl de openbare verkoop is ingesteld om te voldoen aan de lokale regelgeving, zal deze alleen beschikbaar zijn voor handelaren en klanten buiten de VS.