Bitcoin-korrelationer afhænger af, hvilken fase det er i

Bitcoin har flere langvarige og kortsigtede variabler, der påvirker prisen, og mange mennesker diskuterer, hvad dens største sammenhænge er, hvis nogen.

Det viser sig, at de samme faktorer, der påvirker bitcoins pris – reelle inflationsrater, penge- og finanspolitik og markedets overflod – også delvis bestemmer, hvilke aktiver bitcoin er korreleret.

I det lange løb siden lanceringen har øget brugeroptagelse, stadigt styrkende sikkerhed og den udvidede netværkseffekt drevet bitcoins markedsværdi til større og større højder. Det er de langsigtede variabler.

Lyn Alden er grundlæggeren af ​​Lyn Alden Investment Strategy.

Abonner på First Mover, vores daglige nyhedsbrev om markeder.
Ved tilmelding modtager du e-mails om CoinDesk-produkter, og du accepterer vores vilkår og betingelser og fortrolighedspolitik.

Halveringsperioderne har tendens til at fungere som grundlæggende katalysatorer for det næste tyremarked inden for denne langsigtede tendens, da nyt udbud halveres, mens den indgående efterspørgsel forbliver robust. Så længe efterspørgslen faktisk forbliver stærk, bygger opadgående pres på dens pris, og når den til sidst bryder ud, springer momentumhandlere om bord med en ny tilstrømning af efterspørgsel og driver den op yderligere.

Alle forprogrammerede halveringsbegivenheder opstod i perioder, hvor bitcoin havde været slukket for sine tiders højder i mindst et år og normalt mere end et år. På den anden side har året efter en halvering altid været godt for sin pris uden undtagelse hidtil (omend med en meget lille stikprøvestørrelse) og har til sidst ført til den næste blow-off top og en periode med konsolidering.

Se også: Noelle Acheson – Crypto Long & Short: Hvordan Bitcoin-korrelationer driver fortællingen

I løbet af disse lange konsolideringer bliver bitcoin mere korreleret med kortsigtede variabler relateret til global likviditet og andre risikotillæg. Dette gælder især, da det når bredere vedtagelse og investeres i af det finansielle samfund. Dybest set vil de igangværende debatter om, i hvilken grad bitcoin er korreleret med andre aktiver, gøre det godt at opdele bitcoins prisadfærd i to faser: bull runs og konsolideringsperioder.

Hvis vi for eksempel ser på procentvise udnyttelser i bitcoin sammenlignet med udnyttelse i S&P 500, kan vi se en masse sammenhæng i løbet af de sidste to år i denne konsolideringsfase, især når der opstår skarpe udnyttelse, og investorer stort set de-risikerer deres kapitalandele.
screen-shot-2020-10-07-at-10-07-36-am
Procent udnyttelse i bitcoin sammenlignet med udnyttelse i S&P 500 viser sammenhæng. (YCharts)

Mere interessant er, at det i bitcoins konsolideringsperiode fungerer meget som digitalt guld.

Guldinvestorer har længe siden vidst, at den største enkeltvariabel for guldprisbevægelser historisk har været reelle renter. Reelle renter måler forskellen mellem et ”risikofrit” afkast, som den 10-årige statssats, og den fremherskende inflation eller forventede fremadrettede inflation.

Når reelle renter går lavere, især hvis de bliver negative, har guld en tendens til at stige i pris. På den anden side, når reelle renter stiger, lider guld normalt. Perioden fra 1980-2000 var særlig dårlig for guld, fordi realkurser var stærkt positive i hele varigheden.

Dette forhold skyldes muligheden for at holde guld. Guld er et knappe, men afkastfrit aktiv og har gebyrer for prægning, verifikation, køb, transport og sikker opbevaring. Når bankkonti og statsobligationer betaler et afkast, der er meget højere end den gældende inflation, kan din købekraft vokse inden for fiat-systemet.

På den anden side, når bankkonti og statsobligationer ikke længere følger med inflationen og afværges med negativt realrenter, forsvinder mulighedsomkostningerne for guld. Dets iboende inflationsbeskyttede „nul-udbytte“ bliver meget mere attraktivt.

„Systemdækkende gæld og formuekoncentration, der udfolder sig på baggrund af civil uro og langsom vækst, vil fortsat presse beslutningstagere til at stimulere.“

I løbet af de sidste to år kan vi se, at bitcoin opførte sig på samme måde i sin konsolideringsfase. Dette diagram viser den inflationskorrigerede 10-årige statsskat i blå på venstre akse og den årlige ændring i procent i bitcoinprisen i rødt på højre akse.
screen-shot-2020-10-07-at-10-09-33-am
I denne periode, når reelle afkast stoppede eller vendte opad bitcoins pris, ville det normalt enten gå i stå eller vende nedad.